Daklekkage Opsporen

Oorzaken van Daklekkage Opsporen

Daklekkages hebben verschillende oorzaken. De meest voorkomende zijn:

 1. Het niet goed afwerken van de gevel of dakdoorvoeren. Dakdoorvoeren kunnen diverse zaken omvatten, zoals het plaatsen van een airco doorvoer, lichtkoepel of straat of het plaatsen van uitwatering. Het hele jaar staan de dakvoeren in contact met warmte, kou, wind, regen, hagel en sneeuw. Wanneer (kleine) afwerkingen niet goed gerealiseerd zijn, zorgt dit op de lange termijn onherroepelijk voor lekkages.
 2. Een gat of breuk in het dak doordat personen op het dak zijn geweest. Bijvoorbeeld tijdens verbouwingen of doe-het-zelf werkzaamheden. Per ongeluk wordt het dak beschadigd en deze beschadiging blijft zich uitbreiden totdat er een lekkage ontstaat.
 3. Verstopte afvoeren en dakgoten kunnen een ophoping van water veroorzaken. Dit kan vervolgens leiden tot lekkages. Controleer de afvoeren daarom regelmatig en voorkom deze lekkages.

Lekkage Dak Opsporen doen wij o.a. voor:

 • Particulieren
 • Architecten
 • Installateurs verwarming & sanitair
 • Beleggers in onroerend goed
 • Aannemers
 • Vereniging Van Eigenaren (VVE)
 • Gemeentelijke bedrijven
 • Advocaten
 • Binnenvaart schepen

Zo Gaan Wij te Werk Bij een Daklekkage Opsporen:

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar de locatie waar uw daklekkage zich bevindt.
 2. Met behulp van onze apparatuur voeren wij een lekdetectie dak uit. In 95% van de gevallen kunnen wij de lekkage aan het dak in de eerste sessie opsporen.
 3. Na het opsporen van de daklekkage markeren we de plek, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. Het bevat daarnaast een advies hoe de daklekkage het beste te herstellen is. Zo kan een reparateur het dak repareren.
plafond lekkage opsporen

Hoe Werkt een Daklekkage Opsporen?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen, ondernemen we de volgende stappen voor lekkage dak opsporen:

 1. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken op het dak meten wij de vochtigheid van het materiaal. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de daklekkage zich hier bevindt. Zo kunnen wij snel de exacte plek van de daklekkage opsporen.
 2. Visuele Inspectie. Onze getrainde medewerkers kunnen lekkages met het blote oog opsporen, zelfs bij een hellend dak.
 3. Wanneer dit niet het geval is. Gebruiken wij één van de onderstaande technieken om de daklekkage op te sporen. Welke lekdetectie techniek wij gebruiken, is afhankelijk van het lek dak.

  1. Rookproef Wij blazen rook onder de dakbedekking. Waar de rook het dak verlaat, bevindt zich de lekkage. Hierdoor kunnen we gemakkelijk de plek van de lekkage dak opsporen.
  2. UV lichtdetectie. Wij pompen ongevaarlijk gekleurd water onder druk door de leiding. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de daklekkage op te sporen.
  3. Thermografie. Wij creëren een warmtebeeld van de dakconstructie. Lekkages veroorzaken een onregelmatigheid binnen het warmte beeld. Hierdoor kan het zoekgebied om de daklekkage op te sporen snel en eenvoudig worden verkleind.
  4. Ultrasoon. Wij plaatsen een zender in uw huis welke ultrasone geluidsgolven produceert. Met behulp van een ontvanger worden deze geluiden opgevangen en gemeten. Aan de hand van de ontvangen signalen kan worden bepaald of er een lekkage aanwezig is.
  5. Endoscopie. Wij plaatsen een piepkleine camera door een 8 mm groot gat. Met behulp van deze camera kan de lekkage aan het dak worden opgespoord.
 4. Als de daklekkage is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de vloer, wand of plafond. Hierdoor weet u precies de plek waar je een reparateur het kan laten repareren
 5. U ontvangt binnen 48 uur een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. U ontvangt tevens advies over het herstellen van de daklekkage.
Daklekkage Opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen