Daklekkage Opsporen

De Oorzaken van een Daklekkage

Daklekkages hebben verschillende oorzaken. De meest voorkomende zijn:

 1. Het niet goed afwerken van de gevel of dakdoorvoeren. Dakdoorvoeren kunnen diverse zaken omvatten, zoals het plaatsen van een airco doorvoer, lichtkoepel of straat of het plaatsen van uitwatering. Het hele jaar staan de dakvoeren in contact met warmte, kou, wind, regen, hagel en sneeuw. Wanneer (kleine) afwerkingen niet goed gerealiseerd zijn, zorgt dit op de lange termijn onherroepelijk voor lekkages. Wij kunnen dit soort daklekkage opsporen met de apparatuur die onze specialisten standaard bij zich hebben.
 2. Een gat of breuk in het dak doordat personen op het dak zijn geweest. Bijvoorbeeld tijdens verbouwingen of doe-het-zelf werkzaamheden. Per ongeluk wordt het dak beschadigd en deze beschadiging blijft zich uitbreiden totdat er een daklekkage ontstaat. Opsporen van de exacte locatie van de lekkage is soms lastig, Wij bieden hulp bij lekkage dak opsporen.

Lekkage Dak Opsporen doen wij o.a. voor

 • Particulieren
 • Architecten
 • Installateurs verwarming & sanitair
 • Beleggers in onroerend goed
 • Aannemers
 • Woningbouwverenigingen
 • Vereniging Van Eigenaren (VVE)
 • Gemeentelijke bedrijven
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • Advocaten
 • Rechtsbijstand verzekeringen
 • Binnenvaart schepen

Zo Gaan Wij te Werk Bij een Daklekkage Opsporen:

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar de locatie waar uw daklekkage zich bevindt.
 2. Met behulp van onze lekdetectie apparatuur voeren wij een lekdetectie dak uit. In 95% van de gevallen kunnen wij de lekkage aan het dak in de eerste sessie opsporen.
 3. Na het opsporen van de daklekkage markeren we de plek lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. Het bevat daarnaast een advies hoe de daklekkage het beste te herstellen is.

Hoe Werkt een Daklekkage Opsporen?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen, ondernemen we de volgende stappen voor lekkage dak opsporen:

 1. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken op het dak meten wij de vochtigheid van het materiaal. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de daklekkage zich hier bevindt. Zo kunnen wij snel de exacte plek van de daklekkage opsporen.
 2. Visuele Inspectie. Met behulp van de relatieve vochtmeting kan het voorkomen dat een daklekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.
 3. Wanneer dit niet het geval is, gebruiken wij één van de onderstaande technieken om de daklekkage op te sporen. Welke lekdetectie dak techniek wij gebruiken, is afhankelijk van uw situatie.

  1. Rookproef. Wij blazen rook onder de dakbedekking. Waar de rook het dak verlaat, bevindt zich de lekkage. Hierdoor kunnen we gemakkelijk de plek van de lekkage dak opsporen.
  2. UV lichtdetectie. Wij pompen ongevaarlijk gekleurd water onder druk door de leiding. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de daklekkage op te sporen.
  3. Thermografie. Wij creëren een warmtebeeld van de dakconstructie. Lekkages veroorzaken een onregelmatigheid binnen het warmte beeld. Hierdoor kan het zoekgebied om de daklekkage op te sporen snel en eenvoudig worden verkleind.
  4. Ultrasoon. Wij plaatsen een zender in uw huis welke ultrasone geluidsgolven produceert. Met behulp van een ontvanger worden deze geluiden opgevangen en gemeten. Aan de hand van de ontvangen signalen kan worden bepaald of er een lekkage aanwezig is.
  5. Endoscopie. Wij plaatsen een piepkleine camera door een 8 mm groot gat. Met behulp van deze camera kan de lekkage aan het dak worden opgespoord.
 4. Als we de daklekkage hebben opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de vloer, wand of plafond. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de vloer, wand of het plafond moet openmaken om de daklekkage te repareren.
 5. U ontvangt binnen 48 uur een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. U ontvangt tevens advies over het herstellen van de daklekkage.
Daklekkage Opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen