Daklekkage opsporen pannendak

De oorzaken van een lekkage pannendak opsporen

Lekkage pannendak hebben verschillende oorzaken. De meest voorkomende zijn:

  1. Het niet goed afwerken van de gevel of dakdoorvoeren. Dakdoorvoeren kunnen diverse zaken omvatten, zoals het plaatsen van een airco doorvoer, lichtkoepel of straat of het plaatsen van uitwatering. Het hele jaar staan de dakvoeren in contact met warmte, kou, wind, regen, hagel en sneeuw. Wanneer (kleine) afwerkingen niet goed gerealiseerd zijn, zorgt dit op de lange termijn onherroepelijk voor lekkages.
  2. Een gat of breuk in het dak doordat personen op het dak zijn geweest. Bijvoorbeeld tijdens verbouwingen of doe-het-zelf werkzaamheden. Per ongeluk wordt het dak beschadigd en deze beschadiging blijft zich uitbreiden totdat er een lekkage ontstaat.
  3. Een pan die scheef is komen te liggen door zware wind of door werkzaamheden. Een pan die niet meer goed op zijn plek ligt kan gemakkelijk voor lekkage zorgen. Dit is vaak te zien op het moment van zware regen of sneeuw. Het vervelende van deze lekkage is dat door de dakplaten, deze lekkage heel ergens anders vandaan kan komen dan de plek waar de lekkage te zien is.

  Zo gaan wij te werk bij een daklekkage opsporen pannendak

    1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar de locatie waar uw lekkage pannen dak zich bevindt.
    2. Met behulp van onze apparatuur voeren wij een lekdetectie dak uit. In 95% van de gevallen kunnen wij de lekkage aan het dak in de eerste sessie opsporen.
    3. Na het opsporen van de lekkage pannendak markeren we de plek, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
    4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. Het bevat daarnaast een advies hoe de lekkage pannen dak het beste te herstellen is.

  Hoe werkt een daklekkage opsporen pannendak?

  Wanneer we op locatie zijn aangekomen ondernemen we de volgende stappen om het lek op te sporen.

   1. Visuele Inspectie. Het kan voorkomen dat een lekkage pannendak met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.
   2. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken op het dak meten wij de vochtigheid van het materiaal. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage zich hier bevindt. Zo kunnen wij snel de exacte plek van de daklekkage opsporen pannendak.
    1. Rookproef. Wij blazen rook onder de dakbedekking. Waar de rook het dak verlaat, bevindt zich de lekkage. Hierdoor kunnen we gemakkelijk de plek van de daklekkage opsporen pannendak.
    2. UV lichtdetectie. Wij pompen ongevaarlijk gekleurd water onder druk door de leiding. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de lekkage pannendak op te sporen.
    3. Thermografie. Wij creëren een warmtebeeld van de dakconstructie. Lekkages veroorzaken een onregelmatigheid binnen het warmtebeeld. Hierdoor kan het zoekgebied om de lekkage op te sporen snel en eenvoudig worden verkleind.
    4. Ultrasoon. Wij plaatsen een zender in uw huis welke ultrasone geluidsgolven produceert. Met behulp van een ontvanger worden deze geluiden opgevangen en gemeten. Aan de hand van de ontvangen signalen kan worden bepaald of er een lekkage aanwezig is.
    5. Endoscopie. Wij plaatsen een piepkleine camera door een 8 mm groot gat. Met behulp van deze camera kan de lekkage aan het dak worden opgespoord.
   3. Als we de lekkage hebben opgespoord, markeren we de plek van de lekkage
   4. U ontvangt binnen 48 uur een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. U ontvangt tevens advies over het herstellen van de lekkage pannen dak.
Daklekkage opsporen pannendak

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen