Wasmachine lekt water

lekkage wasmachine opsporen

Oorzaken dat een wasmachine lekt

De oorzaken dat een wasmachine lekt kunnen erg divers zijn maar er zijn twee hoofdoorzaken.

 1. De machine lekt zelf water. Dit kan door bijvoorbeeld een deur die niet meer goed sluit of een filter dopje dat niet goed meer sluit. Dit is alleen op te lossen door het apparaat te repareren.
 2. Een nog vervelendere oorzaak is als de wasmachine zijn water niet goed kwijt kan. Dit kan door een verstopte, maar ook lekkende afvoer komen. Deze lekkage is nog vervelender omdat het hierbij niet meteen duidelijk is dat de wasmachine de boosdoener is.

  lekkage opsporen als een wasmachine lekt

  1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie
  2. Met behulp van onze apparatuur gaan we op zoek naar de lekkage. In 95% van de gevallen wordt de plek waar de douche lekt in 1 sessie opgespoord.
  3. Wij markeren de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
  4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en adviseren wij hoe u de lekkage het beste kan herstellen.

  Wasmachine lekt water? Dit is onze aanpak

  Wanneer we op locatie zijn aangekomen, ondernemen we een aantal stappen om het lek op te sporen. De technieken die gebruikt worden zijn sterk afhankelijk van uw situatie, zoals de bouw van uw huis en de vermoedelijke locatie van de lekkage. Meestal wordt eerst een vochtmeting uitgevoerd.

  1. Vochtmeting. Op verschillende plekken binnen de douche wordt een relatieve vochtmeting gedaan. Door deze meting kunnen “verdachte” plekken worden opgespoord.
  2. Visuele Inspectie. Het kan voorkomen dat een lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers. Wanneer dit niet het geval is kan een tal van technieken worden ingezet om de douche lekkage op te sporen afhankelijk van uw situatie.
  3. Opsporen juiste leidinggroep. In ieder huis zit een netwerk van leidingen die op een punt de oorsprong vinden in het huis. Vergelijkbaar met de groepenkast voor elektriciteit. Via deze oorsprong zetten we alle leidingen onder druk. Met behulp van een manometer wordt de druk analoog en digitaal gemeten. Door deze dubbele zekerheid stellen we vast bij welke leiding de druk langzaam afneemt. Dat is dan de plek waar de douche lekt. Vervolgens delen we de leiding op in kleinere delen om hierdoor stap-voor-stap dichter bij de lekkage te komen.
  4. Om de exacte locatie van de lekkage vast te stellen wordt één van de onderstaande technieken toegepast.
   1. Endoscopie. Een piepkleine camera wordt door een 8 mm groot gat geplaatst. Met behulp van deze camera kan de lekkage visueel worden opgespoord. Deze techniek wordt met name gebruikt wanneer de lekkage zich onder het bad, de douche of een inbouwreservoir bevindt.
   2. UV lichtdetectie. Ongevaarlijk, milieuvriendelijke kleurstof wordt toegevoegd aan het water en door de verschillende leidingen gespoeld. Hierdoor is vast te stellen in welke groep de lekkage aanwezig is. Bijvoorbeeld in het bad, wasbak de douche of het toilet. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de lekkage op te sporen.
   3. Gasdetectie. De druk wordt van de leidingen afgehaald door de cv installatie en/of de waterleidingen los te koppelen. Al het water wordt uit de leidingen verwijderd en de leiding wordt onder druk gezet door er traceergas in te spuiten. Dit is een schadeloos gas bestaande uit stikstof en waterstof. Deze combinatie van gassen sporen wij op met behulp van onze gasdetectie apparatuur. Waar het gas de leiding verlaat is de plek waar het lek zich bevindt. Hierna blazen we uw leiding volledig schoon en sluiten het water weer aan.
   4. Ultrasoon. Ieder lek in een leiding veroorzaakt een hoogfrequent ruis geluid. Met behulp van een akoestiek set en bodemmicrofoon kunnen we dit geluid opsporen. Hierdoor kunnen we zeer exact de locatie van uw lekkage opsporen.
   5. Thermografie. De waterleidingen en afvoeren worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er een lekkage in de leiding? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en is de exacte locatie opgespoord.
  5. Als de lekkage is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de vloer of wand. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de vloer of wand moet openmaken om het douche lek te repareren.
  6. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de lekkage.
Wasmachine lekt water

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen