Lekkage Platdak Opsporen

Oorzaken lekkage platdak

Platdak lekkages kunnen vele verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn:

 1. Het niet goed afwerken van de gevel of dakdoorvoeren. Dakdoorvoeren kunnen diverse zaken zijn zoals het plaatsen van een airco doorvoer, lichtkoepel/ straat of het plaatsen van uitwatering. Het hele jaar door staan warmte, kou, wind, regen, hagel en sneeuw hier tegenaan te hameren. Wanneer er (kleine) afwerkingen niet goed gerealiseerd zijn, zorgt dit op de lange termijn onherroepelijk voor lekkages.
 2. Een andere veelvoorkomende oorzaak is een gat of breuk in het dak doordat personen op het dak zijn geweest. Bijvoorbeeld tijdens verbouwingen of doe-het-zelfwerkzaamheden. Per ongeluk wordt het dak beschadigd en deze beschadiging blijft zich uitbreiden totdat er een platdak lekkage ontstaat.

Lekkage platdak opsporen doen wij voor

 • Particulieren
 • Architecten
 • Installateurs verwarming & sanitair
 • Beleggers in onroerend goed
 • Aannemers
 • Woningbouwverenigingen
 • Vereniging Van Eigenaren (VVE)
 • Gemeentelijke bedrijven
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • Advocaten
 • Rechtsbijstand verzekeringen
 • Binnenvaart schepen

Wat te verwachten bij een lekkage platdak opsporen

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we de lekkage platdak opsporen. In 95% van de gevallen wordt de lekkage aan het platdak in 1 sessie opgespoord.
 3. Na de lekkage platdak opsporen markeren we de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en adviseren wij hoe u de platdak lekkage het beste kan herstellen.

Hoe werkt het opsporen van een lekkage platdak?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen, ondernemen we de volgende stappen om het lek op te sporen.

 1. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken op het platte dak wordt de vochtigheid van het materiaal gemeten. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage zich hier bevindt. Dit zorgt ervoor dat we snel de lekkage platdak opsporen.
 2. Visuele Inspectie. Met behulp van de relatieve vochtmeting kan voorkomen dat een platdak lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.
  3. Wanneer dit niet het geval is wordt een van de onderstaande technieken gebruikt om uw (platte) dak lekkage op te sporen. Welke techniek wordt gebruikt is afhankelijk van uw situatie.
 3. Wanneer dit niet het geval is wordt een van de onderstaande technieken gebruikt om uw platte dak lekkage op te sporen. Welke techniek wordt gebruikt is afhankelijk van uw situatie.
  1. Rookproef. Rook wordt onder de dakbedekking geblazen. Waar de rook het platte dak verlaat is de plek waar de lekkage zich bevindt.
  2. UV lichtdetectie. Ongevaarlijk gekleurd water wordt onder druk door de leiding gepompt. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de lekkage op te sporen.
  3. Thermografie. Van de dakconstructie wordt een warmtebeeld gecreëerd. Lekkages veroorzaken een onregelmatigheid binnen het warmtebeeld. Hierdoor kan het zoekgebied om de lekkage op te sporen snel en eenvoudig worden verkleind.
  4. Ultrasoon.Een zender wordt in uw huis geplaatst welke ultrasone geluidsgolven produceert. Met behulp van een ontvanger worden deze geluiden opgevangen en gemeten. Aan de hand van de ontvangen signalen kan worden bepaald of er een lekkage aanwezig is.
  5. Endoscopie Een piepkleine camera wordt door een 8 mm groot gat geplaatst. Met behulp van deze camera kan de lekkage visueel worden opgespoord.
 4. Als de lekkage aan het platte dak is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de vloer, wand of plafond. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de vloer, wand of het plafond moet openmaken om de lekkage te repareren.
 5. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de platdak lekkage.
Lekkage Platdak Opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen