Lekkage vloerverwarming opsporen

Oorzaken Lekkage Vloerverwarming

Er zijn twee oorzaken waardoor wij veel vloerverwarming lekkage op moeten sporen.

 1. Lekkage in de vloerverwarming ontstaan in de meeste gevallen doordat de koppelingen tussen leidingen niet goed zijn aangebracht. Door de druk die dagelijks op de koppelingen komt te staan schiet deze na verloop van tijd los.
 2. De tweede veelvoorkomende oorzaak van een vloerverwarming lekkage is dat de leidingen worden doorboord wanneer iemand de vloer aan het bewerken is.
  In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat de leiding breekt, maar meestal gaat dit samen met het boren of sterke druk opvoeren van buitenaf.

In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat de leiding breekt, maar meestal gaat dit samen met het boren of sterke druk opvoeren van buitenaf.

Lekkage vloerverwarming opsporen doen wij voor

Lekkage vloerverwarming opsporen doen wij voor alle particulieren ongeacht uw woonsituatie. Zowel in flats, appartementen en alleenstaande huizen. Oud of nieuw, het maakt voor ons niet uit. We helpen u graag met het opsporen van uw vloerverwarming lekkage.

Ook voor bedrijven zijn we actief. Het opsporen van een lekkage in een vloerverwarming gebeurt met name in nieuwbouwwoningen en utiliteitsgebouwen.

Stappenplan lekkage vloerverwarming opsporen

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we op zoek naar de lekkage. In 95% van de gevallen wordt de lekkage in 1 sessie opgespoord.
 3. Na het opsporen markeren we de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en adviseren wij hoe u de vloer het beste kan herstellen.

 

Hoe werkt een vloerverwarming lekkage opsporen?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen ondernemen we de volgende stappen om het lek op te sporen.

 1. Vochtmeting. Op verschillende plekken binnen de vloerverwarming wordt een relatieve vochtmeting gedaan. Door deze meting kunnen “verdachte” plekken binnen de vloerverwarming worden opgespoord.
 2. Visuele Inspectie. Het kan voorkomen dat een lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.
 3. Opsporen juiste leidinggroep. In ieder huis zit een netwerk van leidingen die op een punt de oorsprong vinden in het huis. Vergelijkbaar met de groepenkast voor elektriciteit. Via deze oorsprong zetten we alle leidingen onder druk. Met behulp van een manometer wordt de druk analoog en digitaal gemeten. Met behulp van deze dubbele zekerheid stellen we vast bij welke leiding de druk langzaam afneemt. Daar zit dan de lekkage. Vervolgens delen we de leiding op in kleinere delen om hierdoor stap-voor-stap dichter bij de lekkage te komen.
 4. Om de exacte locatie van de vloerverwarming lekkage vast te stellen wordt één van de onderstaande technieken toegepast.
  1. Thermografie. De waterleidingen worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er een lekkage in de leiding? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en is de exacte locatie opgespoord.
  2. Gasdetectie. De druk wordt van de leidingen afgehaald door de cv installatie los te koppelen. Al het water wordt uit de leidingen verwijderd en de leiding wordt onder druk gezet door er traceergas in te spuiten. Dit is een schadeloos gas bestaande uit stikstof en waterstof. Deze combinatie van gassen sporen wij op met behulp van onze gasdetectie apparatuur. Waar het gas de leiding verlaat is de plek waar het lek zich bevindt. Hierna blazen we uw leiding volledig schoon en sluiten het water weer aan.
  3. Ultrasoon. Ieder lek in een leiding veroorzaakt een hoogfrequent ruis geluid. Met behulp van een akoestiek set en bodemmicrofoon kunnen we dit geluid opsporen. Hierdoor kunnen we zeer exact de locatie van uw lekkage opsporen.
 5. Als de vloerverwarming lekkage is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de vloer. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de vloer moet openmaken om het lek te repareren.
 6. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en het bevat een advies over het herstellen van de vloerverwarming lekkage.
Lekkage vloerverwarming opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen