Lekkage dakgoot opsporen

Oorzaken dakgoot lekkage

Een dakgoot lekkage is een erg vervelende lekkage omdat deze ervoor kan zorgen dat water de muur in trekt. Zodra dit gebeurt kan het lijken alsof de lekkage binnenshuis zit, terwijl deze eigenlijk van buiten afkomt. Het is dus verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Een dakgoot lekkage kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken:

 1. Verstopping: Een van de meest voorkomende oorzaken van een dakgoot lekkage is verstopping door bladeren, takken, vuil, vogelnesten en ander puin. Als de dakgoot verstopt raakt, kan het water niet goed wegstromen en gaat het mogelijk overlopen of zich ophopen, wat het lekkages kan veroorzaken.
 2. Slijtage en veroudering: Dakgoten zijn onderhevig aan slijtage en veroudering, vooral als ze niet regelmatig worden onderhouden. Na verloop van tijd kunnen dakgoten barsten, scheuren of roesten, waardoor een dakgoot lekt.
 3. Slechte installatie: Dakgoten die niet goed zijn geïnstalleerd, kunnen problemen veroorzaken. Zo kunnen er scheuren of breuken ontstaan.

Hoe werkt een dakgoot lekkage opsporen?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen, ondernemen we de volgende stappen zodat we de lekkage dakgoot opsporen.

 1.  Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken rondom de dakgoot meten wij de vochtigheid van het materiaal. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage dakgoot zich hier bevindt. Zo kunnen wij snel de exacte plek waar de dakgoot lekt opsporen.
 2. Visuele Inspectie. Met behulp van de relatieve vochtmeting kan het voorkomen dat een dakgoot lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.
 3. Wanneer dit niet het geval is, gebruiken wij één van de onderstaande technieken zodat we de lekkage schuindak opsporen.
  1. UV lichtdetectie. Wij pompen ongevaarlijk gekleurd water onder druk door de dakgoot. Hierdoor is vast te stellen in waar de dakgoot lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de daklekkage op te sporen.
  2. Thermografie. Wij creëren een warmtebeeld van de dakconstructie. Lekkages veroorzaken een onregelmatigheid binnen het warmtebeeld. Hierdoor kan het zoekgebied om de lekkage dakgoot opsporen eenvoudig worden verkleind.
  3. Ultrasoon. Wij plaatsen een zender in uw huis welke ultrasone geluidsgolven produceert. Met behulp van een ontvanger worden deze geluiden opgevangen en gemeten. Aan de hand van de ontvangen signalen kan worden bepaald of er een lekkage aanwezig is en waar.
 4. Als de lekkage is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de schoorsteen moet openbreken om de lekkage te repareren.
 5. U ontvangt binnen 48 uur een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. U ontvangt tevens advies over het herstellen van de lekkage.
Lekkage dakgoot opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen