Lekkage plafond opsporen

plafond lekkage opsporen

lekkage plafond oorzaken

Bij een plafond kan om meerdere redenen een lekkage ontstaan. Vaak zit er dan boven het plafond een lekkage en wordt het uiteindelijk zichtbaar op het als waterschade plafond of vochtplekken plafond. Het lastige hieraan is dat de oorzaak heel ergens anders kan liggen, denk bijvoorbeeld aan een wasmachine die lekt of een douche. Daarom is het verstandig om een lekkage plafond opsporen aan een professional over te laten. Schakel snel een expert in, zo voorkomt u grote schade.

Wat u kunt verwachten bij een lekkage plafond opsporen

 1. Personeel met meer dan 10 jaar ervaring.
 2. 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 3. Lekkages muur opsporen zonder hak- of breekwerk
 4. Landelijke dekking
 5. 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 6. Gebruik modernste apparatuur

 

Hoe werkt een lekkage plafond opsporen?

Wanneer we op locatie aangekomen zijn, analyseren we de situatie grondig. Dit doen we door de muur aan een vochtmeting en visuele inspectie te onderwerpen.

 1. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken wordt de vochtigheid van het materiaal gemeten. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage zich hier bevindt.
 2. Visuele Inspectie. Het kan voorkomen dat een lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.

De vervolgstap kan vele vormen aannemen, sterk afhankelijk van uw situatie. Afhankelijk van de bouw van uw huis, de conditie van het aangetaste oppervlak en vele andere praktische aspecten, wordt er een aanpak gekozen zodat we de lekkage kunnen opsporen.

 1. Opsporen juiste leidinggroep. In ieder huis zit een netwerk van leidingen die op een punt de oorsprong vinden in het huis. Vergelijkbaar met de groepenkast voor elektriciteit. Via deze oorsprong zetten we alle leidingen onder druk. Met behulp van een manometer wordt de druk analoog en digitaal gemeten. Met behulp van deze dubbele zekerheid stellen we vast bij welke leiding de druk langzaam afneemt. Daar zit dan de lekkage. Vervolgens delen we de leiding op in kleinere delen om hierdoor stap-voor-stap dichter bij de lekkage te komen.
  1. Endoscopie. Een piepkleine camera wordt door een 8 mm groot gat geplaatst. Met behulp van deze camera kan de muur lekkage visueel worden opgespoord.
  2. UV lichtdetectie. Ongevaarlijk gekleurd water wordt onder druk door de leiding gepompt. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de lekkage waterleiding in muur op te sporen.
  3. Gasdetectie. De druk wordt van de leidingen afgehaald door de cv installatie en/of waterleidingen los te koppelen. Al het water wordt uit de leidingen verwijderd en de leiding wordt onder druk gezet door er traceergas in te spuiten. Dit is een schadeloos gas bestaande uit stikstof en waterstof. Deze combinatie van gassen sporen wij op met behulp van onze gasdetectie apparatuur. Waar het gas de leiding verlaat, is de plek waar het muur lek zich bevindt. Hierna blazen we uw leiding volledig schoon en sluiten het water weer aan.
  4. Endoscopie. Met behulp van een piepkleine camera kunnen we binnenin de rioleringsbuis kijken. Hierdoor kunnen we de riolering visueel inspecteren om zo de lekkage op te sporen.
  5. Ultrasoon. Ieder lek in een leiding veroorzaakt een hoogfrequent ruis geluid. Met behulp van een akoestiek set en bodemmicrofoon kunnen we dit geluid opsporen. Hierdoor kunnen we zeer exact de locatie van uw lekkage opsporen.
  6. Thermografie. De waterleidingen worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er een lekkage in de leiding? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en is de exacte locatie van de muur lekkage opgespoord.
  7. Dataloggers. Door het plaatsen van dataloggers wordt de luchtvochtigheid en temperatuur van de ruimte gemeten. Aan de hand van deze gegevens kan er bepaald worden of er een ventilatieprobleem is in de ruimte.

Plafond lekkage opgespoord

Onze experts vinden in 95% van de gevallen de lekkage in de eerste sessie. Dit komt door onze vele opsporingstechnieken. Die wij inzetten om zonder hak en breekwerk een plafond lekkage op te kunnen sporen. De plek van de lekkage markeren wij vervolgens en we stellen een volledig rapport voor u op. Daarin staat hoe we de lekkage gevonden hebben, waar deze exact zit en geven we advies hoe u de lekkage kan repareren. Zo weet een monteur altijd precies hoe en waar hij te werk kan gaan. Dit voorkomt onnodig lange reparaties en zorgt ervoor dat de lekkage het snelst verholpen kan worden. Neem direct contact met ons op, zodat wij ook uw lekkage op kunnen sporen.

Lekkage plafond opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen