Lekkage verwarming opsporen

lekkage verwarming opsporen

Lekdetectie verwarming

Er is één hoofdredenen waarom wij veel lekkages in verwarmingen opsporen.

Lekkage in de verwarming ontstaat in de meeste gevallen doordat de koppelingen tussen leidingen niet goed zijn aangebracht. Door de druk die dagelijks op de koppelingen komt te staan schiet deze na verloop van tijd los. Als dit gebeurt is het belangrijk zo snel mogelijk een lekdetectie verwarming ui te laten voeren.

Lekkage verwarming opsporen doen wij voor

Wij voeren lekdetectie bij verwarming uit bij alle particulieren ongeacht uw woonsituatie. Zowel in flats, appartementen en alleenstaande huizen. Oud of nieuw, het maakt voor ons niet uit. We helpen u graag om de lekkage aan de verwarming op te sporen.

Wat u kunt verwachten tijdens een lekkage verwarming opsporen

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we op zoek naar de lekkage. In 95% van de gevallen kunnen wij de lekkage aan de verwarming in de eerste sessie opsporen. Na het opsporen markeren we de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 3. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en adviseren wij hoe u de lekkage kan herstellen

 

Hoe werkt een lekdetectie aan de verwarming?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen, ondernemen we de volgende stappen zodat we de lekkage verwarming opsporen.

 1. Vochtmeting. Op verschillende plekken rondom de verwarming wordt een relatieve vochtmeting gedaan. Door deze meting kunnen “verdachte” plekken rondom de verwarming worden opgespoord.
 2. Visuele Inspectie. Het kan voorkomen dat een lekdetectie verwarming met het blote oog gedaan kan worden. Zodat de lekkage snel te sporen is door onze getrainde medewerkers.
 3. Opsporen juiste leidinggroep. In ieder huis zit een netwerk van leidingen die op een punt de oorsprong vinden in het huis. Vergelijkbaar met de groepenkast voor elektriciteit. Via deze oorsprong zetten we alle leidingen onder druk. Met behulp van een manometer wordt de druk analoog en digitaal gemeten. Met behulp van deze dubbele zekerheid stellen we vast bij welke leiding de druk langzaam afneemt. Daar zit dan de lekkage. Vervolgens delen we de leiding op in kleinere delen om hierdoor stap-voor-stap dichter bij de lekkage te komen.
 4. De onderstaande technieken worden gebruikt zodat we de exacte locatie van de lekkage verwarming opsporen.
  1. Thermografie. De waterleidingen worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er een lekkage in de leiding? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en is de exacte locatie opgespoord.
  2. Gasdetectie. De druk wordt van de leidingen afgehaald door de cv installatie los te koppelen. Al het water wordt uit de leidingen verwijderd en de leiding wordt onder druk gezet door er traceergas in te spuiten. Dit is een schadeloos gas bestaande uit stikstof en waterstof. Deze combinatie van gassen sporen wij op met behulp van onze gasdetectie apparatuur. Waar het gas de leiding verlaat is de plek waar het lek zich bevindt. Hierna blazen we uw leiding volledig schoon en sluiten het water weer aan.
  3. Ultrasoon. Ieder lek in een leiding veroorzaakt een hoogfrequent ruis geluid. Met behulp van een akoestiek set en bodemmicrofoon kunnen we dit geluid opsporen. Hierdoor kunnen we zeer exact de locatie van uw lekkage opsporen.
 5. Na de lekkage verwarming opsporen, markeren we de plek van de lekkage. Hierdoor weet de installateur precies waar hij het lek moet repareren.
 6. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en het bevat een advies over het herstellen van de verwarming lekkage.
Lekkage verwarming opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen