Lekkage in de afvoer opsporen

afvoer lekkage

Oorzaken van afvoer lekkage

 1. Afvoeren zijn helaas nog altijd zeer kwetsbaar voor verstoppingen. Er kunnen meerdere oorzaken zijn dat de afvoer lekt en waardoor er een afvoer lekkage optreedt. Een veel voorkomende oorzaak is water dat zich ophoopt tot gevolg dat het water zich een weg naar buiten gaat forceren. Helaas ontstaan hierdoor nog altijd veel lekkages.
 2. Een andere veelvoorkomende oorzaak van een afvoer lekkage is een breuk in de afvoer. Door verzakking, werkzaamheden of een verbouwing kan een afvoer per ongeluk beschadigen en ervoor zorgen dat de afvoer lekt.

Hoe wij een lekkage afvoer opsporen

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie, als voorbereiding op een lekkage afvoer opsporen
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we de lekkage in de afvoer opsporen. In 95% van de gevallen wordt de lekkage in 1 sessie opgespoord.
 3. Na het opsporen markeren we de plek van de afvoer lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en adviseren wij hoe u de afvoer het beste kan herstellen.

Hoe werkt het opsporen van een afvoer lekkage?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen ondernemen we de volgende stappen om de lekkage in de afvoer op te sporen.

 1.  Visuele inspectie. Het kan voorkomen dat een afvoer lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers. Dit is een snelle manier om de exacte locatie van uw afvoer lekkage op te sporen. Wanneer dit niet mogelijk is wordt de volgende stap genomen.
 2. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken waar de afvoerleiding langsloopt wordt de vochtigheid van het materiaal gemeten. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage zich hier bevindt.
 3. Sondetechniek. Door het plaatsen van een zender (sonde) in de leiding installatie worden alle leidingen uitgepeild en in kaart gebracht. Met name in grote complexen en voor transport leidingen wordt deze techniek gebruikt, om snel een overzicht te krijgen van alle leidingen. Hierdoor is te zien hoeveel leidingen in de buurt zijn van de vochtige plekken.
 4. Afhankelijk van de vochtmeting wordt een van de volgende stappen ondernomen voor lekkage afvoer opsporen:
  1. Endoscopie.Een piepkleine camera wordt door de afvoer of een 8 mm groot gat geplaatst. Met behulp van deze camera kan de lekkage visueel worden opgespoord. Afhankelijk van de situatie wordt de endoscopie (2,5 m) of riool camera (15 m) gebruikt.
  2. UV lichtdetectie. Ongevaarlijk gekleurd water wordt onder druk door de leiding gepompt. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de lekkage op te sporen.
  3. Thermografie. De afvoeren worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er een lekkage in de leiding? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en is de exacte locatie opgespoord.
  4. Ultrasoon.Een zender wordt in uw huis geplaatst welke ultrasone geluidsgolven produceert. Met behulp van een ontvanger worden deze geluiden opgevangen en gemeten. Aan de hand van de ontvangen signalen kan worden bepaald of en waar er een lekkage aanwezig is.
  5. Rookproef.Rook wordt onder druk door de leiding geblazen. Waar de rook de leiding verlaat is de plek waar de lekkage zich bevindt.
 5. Als de afvoer lekkage is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de vloer. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de vloer moet openmaken om het lek te repareren.
 6. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de lekkage.

 

Lekkage afvoer opsporen door lekkagevinden.nl

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Lekkage in de afvoer opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen