Lekkage muren en plafond

Zelf uw douche lekkage opsporen

Lekkage plafond oorzaken

bij een plafond kan om meerdere redenen een lekkage ontstaan. Vaak zit er dan boven het plafond een lekkage en wordt het uiteindelijk zichtbaar op het plafond. Het lastige hieraan is dat de oorzaak heel ergens anders kan liggen, denk bijvoorbeeld aan een wasmachine die lekt of een douche. Daarom is het verstandig om een lekkage plafond opsporen aan een professional over te laten. Zo voorkomt u onnodige beschadigingen.

Lekkages muur oorzaken

In een muur kan om meerdere redenen een lekkage ontstaan. Meestal loopt er een leiding door de muur die beschadigd is. Het water dat eruit lekt, trekt in de muur en dit wordt zichtbaar.

Wat ook kan voorkomen is dat er door een koude brug is ontstaan in de muur. Dit betekent dat een plek in de muur niet goed genoeg is geïsoleerd. Niet alleen zorgt dit voor overmatige warmteverlies, ook kan hier vocht ophopen waardoor er een lekkageplek ontstaat.

Wat u kunt verwachten bij een lekkage opsporen

 1. Personeel met meer dan 10 jaar ervaring.
 2. 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 3. Lekkages muur opsporen zonder hak- of breekwerk
 4. Landelijke dekking
 5. 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 6. Gebruik modernste apparatuur

 

Hoe werkt een lekkage plafond opsporen?

Wanneer we op locatie aangekomen zijn, analyseren we de situatie grondig. Dit doen we door de muur aan een vochtmeting en visuele inspectie te onderwerpen.

 1. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken wordt de vochtigheid van het materiaal gemeten. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage zich hier bevindt.
 2. Visuele Inspectie. Het kan voorkomen dat een lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.

De vervolgstap kan vele vormen aannemen, sterk afhankelijk van uw situatie. Afhankelijk van de bouw van uw huis, de conditie van het aangetaste oppervlak en vele andere praktische aspecten, wordt er een aanpak gekozen zodat we de lekkage kunnen opsporen.

 

Lekkage muren en plafond

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen