Vaatwasser lekt

vaatwasser lekt

Oorzaken van een vaatwasser die lekt

 1. Vaatwassers zijn helaas nog altijd kwetsbaar voor lekkages. Veruit de meest voorkomende oorzaak van een vaatwasser die lekt, is een breuk of verstopping in de afvoer. De vaatwasser lekt water bij de afvoerpomp door deze breuk of verstopping.
 2. Een andere oorzaak is dat de afvoerslang niet goed aangesloten zit. Dit kan voorkomen door erosie of veroudering van de aansluiting.
 3. Het komt ook vaak voor dat de vaatwasser lekt bij deur. Dit heeft er dan vaak mee te maken dat de vaatwasser niet goed sluit.

Hoe wij de lekkage in de vaatwasser opsporen

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we de lekkage in de vaatwasser opsporen. In 95% van de gevallen wordt de plek waar de vaatwasser water lekt in 1 sessie opgespoord.
 3. Na het opsporen markeren we de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en adviseren wij hoe u de lekkage het beste kan herstellen.

De vaatwasser lekt water bij deur? Zo werkt het opsporen van de lekkage

Wanneer we op locatie zijn aangekomen, ondernemen we de volgende stappen om de lekkage op te sporen.

 1.  Visuele inspectie. Het kan voorkomen dat een lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers. Dit is een snelle manier om de exacte locatie van uw afvoer lekkage op te sporen. Wanneer dit niet mogelijk is wordt de volgende stap genomen.
 2. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken bij de vaatwasser wordt de vochtigheid gemeten. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage zich hier bevindt. Als een vaatwasser namelijk op een bepaalde plek lekt, stel je voor de vaatwasser lekt bij deur, dan is de kans dat de lekkage zich ergens anders zich bevindt klein.
 3. Sondetechniek.  Door het plaatsen van een zender (sonde) in de leidinginstallatie worden alle leidingen uitgepeild en in kaart gebracht. Hierdoor is te zien hoeveel leidingen in de buurt zijn van de vochtige plekken.
 4. Afhankelijk van de vochtmeting wordt een van de volgende stappen ondernomen.
  1. Endoscopie of een rioolcamera. Een piepkleine camera wordt door de afvoer of een 8 mm groot gat in de vaatwasser geplaatst. Met behulp van deze camera kan de lekkage visueel worden opgespoord. Afhankelijk van de situatie wordt de endoscopie (2,5 m) of riool camera (15 m) gebruikt.
  2. Kleurstof dectectie. Ongevaarlijk gekleurd water wordt onder druk door de leiding gepompt. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de lekkage op te sporen.
  3. Thermografie. De afvoeren worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er een lekkage in de leiding of bij de afvoer? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en is de exacte locatie opgespoord.
  4. Ultrasoon. Een zender wordt in uw huis geplaatst welke ultrasone geluidsgolven produceert. Met behulp van een ontvanger worden deze geluiden opgevangen en gemeten. Aan de hand van de ontvangen signalen kan worden bepaald of er een lekkage aanwezig is.
  5. Rookproef. Rook wordt onder druk door de leiding geblazen. Waar de rook de leiding verlaat is de plek waar de lekkage zich bevindt.
 5. Als de plek waar de vaatwasser lekt is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage. Hierdoor weet de installateur precies waar hij het lek moet repareren.
 6. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de lekkage.
Vaatwasser lekt

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen