Lekkage radiator opsporen

lekkage verwarming opsporen

Oorzaken lekkende radiator

De oorzaak van een lekkende radiator is er meestal een van de onderstaande redenen.

 1. De radiator is niet voldoende behandeld met radiatorlak, waardoor deze is gaan roesten. Hierdoor ontstaan regelmatig op de lange termijn lekkage aan de radiator.
 2. Door werkzaamheden in het huis of bedrijfspand beschadigt iets of iemand per ongeluk de radiator. Vaak wordt een lekkende radiator of lekkende radiatorknop pas op een later tijdstip opgemerkt.

Als u vermoedt dat u een lekkage radiator heeft, kunt u dit eenvoudig zelf controleren. In de centrale verwarming zit een manometer die tussen de 1,8 en 2 bar hoort aan te geven. Als u merkt dat het aantal bar terugloopt kan dit duiden op een lekkage aan de radiator.

Wij sporen een lekkage radiator op voor

 • Particulieren
 • Installateurs verwarming & sanitair
 • Aannemers
 • Woningbouwverenigingen
 • Vereniging Van Eigenaren (VVE)
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • Advocaten
 • Rechtsbijstand verzekeringen

Wat u kunt verwachten bij een lekkage radiator opsporen

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en sporen onder andere lekkages op in Amsterdam, Den Haag Den Bosch, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Groningen en Breda.
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we op zoek naar de lekkage aan de radiator. In 95% van de gevallen wordt de oorzaak van de lekkende radiator in 1 sessie opgespoord.
 3. Na het opsporen markeren we de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en adviseren wij hoe u de radiator lekkage het beste kan herstellen.

Hoe werkt het opsporen van een lekkage radiator?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen ondernemen we de volgende stappen om de lekkende radiator of lekkende radiatorknop op te sporen.

 1. Opsporen juiste leidinggroep. In ieder huis zit een netwerk van leidingen die op een punt de oorsprong vinden in het huis. Vergelijkbaar met de groepenkast voor elektriciteit. Via deze oorsprong zetten we alle leidingen onder druk. Met behulp van een manometer wordt de druk analoog en digitaal gemeten. Met behulp van deze dubbele zekerheid stellen we vast bij welke leiding de druk langzaam afneemt. Daar zit dan de lekkage. Vervolgens delen we de leiding op in kleinere delen om hierdoor stap-voor-stap dichter bij de lekkage te komen.
 2. Opsporen exacte lekkage locatie. Nu de juiste groep is bepaald is het zaak om de exacte locatie van de radiator lekkage op te sporen. Dit kan op drie manieren.
  1. Thermografie. De CV leidingen worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er een lekkage in de leiding? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en is de exacte locatie opgespoord.
  2. Gasdetectie. De druk wordt van de leidingen afgehaald door de cv installatie los te koppelen. Al het water wordt uit de leidingen verwijderd en de leiding wordt onder druk gezet door er traceergas in te spuiten. Dit is een schadeloos gas bestaande uit stikstof en waterstof. Deze combinatie van gassen sporen wij op met behulp van onze gasdetectie apparatuur. Waar het gas de leiding verlaat is de plek waar het lek zich bevindt. Hierna blazen we uw leiding volledig schoon en sluiten het water weer aan.
  3. Ultrasoon. Ieder lek in een leiding veroorzaakt een hoogfrequent ruis geluid. Met behulp van een akoestiek set en bodemmicrofoon kunnen we dit geluid opsporen. Hierdoor kunnen we zeer exact de locatie van uw radiator lekkage opsporen.
 3. Als de radiator lekkage is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de radiator. Hierdoor weet de installateur precies waar het lek zit dat hij moet repareren.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de radiator lekkage.
Lekkage radiator opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen