Lekkage schuindak opsporen

De oorzaken van een schuindak lekkage

Daklekkages hebben verschillende oorzaken. De meest voorkomende zijn:

  1. Het niet goed afwerken van de gevel of dakdoorvoeren. Dakdoorvoeren kunnen diverse zaken omvatten, zoals het plaatsen van een airco doorvoer, lichtkoepel of straat of het plaatsen van uitwatering. Het hele jaar staan de dakvoeren in contact met warmte, kou, wind, regen, hagel en sneeuw. Wanneer (kleine) afwerkingen niet goed gerealiseerd zijn, zorgt dit op de lange termijn onherroepelijk voor lekkages.
  2. Een gat of breuk in het dak doordat personen op het dak zijn geweest. Bijvoorbeeld tijdens verbouwingen of doe-het-zelf werkzaamheden. Per ongeluk wordt het dak beschadigd en deze beschadiging blijft zich uitbreiden totdat er een lekkage ontstaat.

  Lekkage schuindak opsporen doen wij voor:

  • Particulieren
  • Architecten
  • Installateurs verwarming & sanitair
  • Beleggers in onroerend goed
  • Aannemers
  • Woningbouwverenigingen
  • Vereniging Van Eigenaren (VVE)
  • Gemeentelijke bedrijven
  • Verzekeringsmaatschappijen
  • Advocaten
  • Rechtsbijstand verzekeringen
  • Binnenvaart schepen

  Zo gaan wij te werk bij een daklekkage opsporen pannendak

    1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar de locatie waar uw lekkage pannen dak zich bevindt.
    2. Met behulp van onze apparatuur voeren wij een lekdetectie dak uit. In 95% van de gevallen kunnen wij de lekkage aan het dak in de eerste sessie opsporen.
    3. Na het opsporen van de lekkage pannendak markeren we de plek, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
    4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. Het bevat daarnaast een advies hoe de lekkage pannen dak het beste te herstellen is.

  Zo gaan wij te werk bij een schuindak lekkage opsporen

  1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar de locatie waar uw schuindak lekkage zich bevindt.
  2. Met behulp van onze apparatuur voeren wij de lekkage schuindak opsporen. In 95% van de gevallen kunnen wij de lekkage aan het dak in de eerste sessie opsporen.
  3. Na het opsporen van de lekkage schuindak markeren we de plek, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
  4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. Het bevat daarnaast een advies hoe de schuindak lekkage het beste te herstellen is.

  Hoe werkt een lekkage schuindak opsporen?

  Wanneer we op locatie zijn aangekomen, ondernemen we de volgende stappen voor lekkage dak opsporen.

   1. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken op het dak meten wij de vochtigheid van het materiaal. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage schuindak zich hier bevindt. Zo kunnen wij snel de exacte plek van de schuindak lekkage opsporen.
   2. Visuele Inspectie. Met behulp van de relatieve vochtmeting kan het voorkomen dat een lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.
   3. Wanneer dit niet het geval is, gebruiken wij één van de onderstaande technieken zodat we de lekkage schuindak opsporen.
    1. Rookproef. Wij blazen rook onder de dakbedekking. Waar de rook het dak verlaat, bevindt zich de lekkage. Hierdoor kunnen we gemakkelijk de plek van de lekkage dak opsporen.
    2. UV lichtdetectie. Wij creëren een warmtebeeld van de dakconstructie. Lekkages veroorzaken een onregelmatigheid binnen het warmtebeeld. Hierdoor kan het zoekgebied om de daklekkage op te sporen snel en eenvoudig worden verkleind.
    3. Thermografie. Wij creëren een warmtebeeld van de dakconstructie. Lekkages veroorzaken een onregelmatigheid binnen het warmtebeeld. Hierdoor kan het zoekgebied om de lekkage op te sporen snel en eenvoudig worden verkleind.
    4. Ultrasoon. Wij plaatsen een zender in uw huis welke ultrasone geluidsgolven produceert. Met behulp van een ontvanger worden deze geluiden opgevangen en gemeten. Aan de hand van de ontvangen signalen kan worden bepaald of er een lekkage aanwezig is.
    5. Endoscopie. Wij plaatsen een piepkleine camera door een 8 mm groot gat. Met behulp van deze camera kan de lekkage aan het dak worden opgespoord.
  1. Als we de lekkage hebben opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de vloer, wand of plafond. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de vloer, wand of het plafond moet openmaken om de schuindak lekkage te repareren.
  2. U ontvangt binnen 48 uur een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt. U ontvangt tevens advies over het herstellen van de lekkage schuindak.
Lekkage schuindak opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen