CV lekkage opsporen

cv lekkage opsporen

Oorzaken CV lekkage opsporen

Een CV installatie is een complex geheel. Hierdoor zijn er meerdere oorzaken die regelmatig een lekkage in de cv ketel veroorzaken. Hierdoor raden we we aan om CV lekkage opsporen te laten uitvoeren door een professional.

 1. Het expansievat is door jaren gebruik gaan verslijten. Dit kan op een moment tot gevolg hebben dat er een kleine lekkage ontstaat. Helaas is een kleine lekkage al genoeg om voor grote problemen te zorgen.
 2. De warmtewisselaar staat iedere dag bloot aan vele koude en warme stromen. Door het krimpen en uitzetten kan het voorkomen dat er een kleine scheur ontstaat in de warmtewisselaar.
 3. ok de leidingen van de cv worden iedere dag blootgesteld aan vele warme en koude stromingen. Dit kan na verloop van tijd zorgen dat de leidingen worden aangetast. Een scheurtje of kleine lekkage is dan onvermijdelijk.

Lekkage opsporen centrale verwarming doen wij voor

 • Particulieren
 • Architecten
 • Installateurs verwarming & sanitair
 • Beleggers in onroerend goed
 • Aannemers
 • Woningbouwverenigingen
 • Vereniging Van Eigenaren (VVE)
 • Gemeentelijke bedrijven
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • Advocaten
 • Rechtsbijstand verzekeringen
 • Binnenvaart schepen

Stappenplan lekkage opsporen centrale verwarming

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we op zoek naar de lekkage. In 95% van de gevallen wordt de lekkage in 1 sessie opgespoord.
 3. Na het opsporen markeren we de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en adviseren wij hoe u de cv lekkage het beste kan herstellen.

Hoe Werkt een CV Lekkage opsporen?

Een lekkage opsporen centrale verwarming kan op vele manieren. Sterk afhankelijk van de bouw van uw huis, het totale oppervlak, de conditie, enz. Onze professionele medewerkers bepalen bij aankomst de juiste aanpak om uw cv lekkage zo snel mogelijk op te sporen. Om de lekkage te vinden wordt een van de onderstaande technieken ingezet.

 1. Visuele Inspectie. Het kan voorkomen dat een lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers. Dit is een snelle manier om een lekdetectie cv uit te kunnen voeren.
 2. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken waar de cv leiding langsloopt wordt de vochtigheid van het materiaal gemeten. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage zich hier bevindt.
 3. Opsporen juiste leidinggroep. In ieder huis zit een netwerk van leidingen die op een punt de oorsprong vinden in het huis. Vergelijkbaar met de groepenkast voor elektriciteit. Via deze oorsprong zetten we alle leidingen onder druk. Met behulp van een manometer wordt de druk analoog en digitaal gemeten. Met behulp van deze dubbele zekerheid stellen we vast bij welke leiding de druk langzaam afneemt. Daar zit dan de lekkage. Vervolgens delen we de leiding op in kleinere delen om hierdoor stap-voor-stap dichter bij de lekkage te komen.
 4. Om de exacte locatie van de lekkage vast te stellen wordt één van de onderstaande technieken toegepast.
  1. Thermografie. De leidingen worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er een lekkage in de leiding? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en is de exacte locatie opgespoord.
  2. Gas detectie. De druk wordt van de leidingen afgehaald door de cv installatie los te koppelen. Al het water wordt uit de leidingen verwijderd en de leiding wordt onder druk gezet door er traceergas in te spuiten. Dit is een schadeloos gas bestaande uit stikstof en waterstof. Deze combinatie van gassen sporen wij op met behulp van onze gasdetectie apparatuur. Waar het gas de leiding verlaat is de plek waar het lek zich bevindt. Hierna blazen we uw leiding volledig schoon en sluiten het water weer aan.
  3. Geluidsdetectie. Ieder lek in een leiding veroorzaakt een hoogfrequent ruis geluid. Met behulp van een akoestiek set en bodemmicrofoon kunnen we dit geluid opsporen. Hierdoor kunnen we zeer exact de locatie van uw lekkage opsporen.
  4. UV licht detectie. Ongevaarlijk gekleurd water wordt onder druk door de leiding gepompt. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de lekkage op te sporen.
 5. Als de CV lekkage is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de vloer of wand. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de vloer of wand moet openmaken om de lekkage te repareren.
 6. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de CV lekkage.
CV lekkage opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen