Lek in vijver Opsporen

lekkage vijver opsporen

Oorzaken lekkage vijver opsporen

 1. Vijvers maken veel gebruik van pompen, verlichting en uiteraard grote hoeveelheden water. Al deze elementen zijn lekkage gevoelig. Dit geldt voor vijvers gemaakt van polyester, betegelde vijvers en vijvers van rubber folie. Zo kunnen de wanden en de bodem van de vijver scheuren. Dit kan een scheur zijn in de betegeling, voegen of in de kunststof waarvan de vijver is gemaakt. Scheuren in de bodem en wanden groeien vaak snel van klein naar groot door de druk die erop staat.
 2. De pompinstallatie van de vijver heeft grote druk te verduren. De grote hoeveelheden water die hier dagelijks doorheen stromen kunnen er op termijn voor zorgen dat de skimmers scheef komen te zitten. Dit resulteert vaak in een lek dat lastig op te sporen is.
 3. Zelfs de verlichting van een vijver kan zorgen voor een lek. De openingen waar de lampen in worden geplaatst staan onder grote druk. Wanneer slijtage zijn intreden doet kan de opening waar de lamp in zit, een doorvoer naar buiten vormen.
 4. De vierde belangrijkste oorzaken van vijver lekkage zijn de leidingen die van de pompinstallatie naar de vijver lopen. Per ongeluk of door slijtage kunnen de leidingen minder sterk worden en na verloop van tijd gaan scheuren en lekken.

Lek zwembad opsporen doen wij voor

Lekkages zwembad opsporen doen wij niet alleen voor openbare zwembaden maar ook voor particuliere zwembaden. Dit doen we in heel Nederland.

Lek in vijver opsporen doen wij voor

 • Particulieren
 • Beleggers in onroerend goed
 • Aannemers
 • Woningbouwverenigingen
 • Gemeentelijke bedrijven

Wat u kunt Verwachten bij een lek in vijver opsporen

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en voeren lekdetectie zwembad uit in Amsterdam, Den Haag Den Bosch, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Groningen en Breda.
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we het lek vijver opsporen. In 95% van de gevallen kunnen we de lekkage vijver opsporen in de eerste sessie.
 3. Na het lek vijver opsporen markeren we de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten van de lekkage vijver opsporen verwerkt en adviseren wij hoe u het zwembad het beste kan herstellen.

 

Hoe werkt een vijver lek opsporen?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen ondernemen we de volgende stappen zodat we de vijver lekkage opsporen.

 1. Visuele inspectie. Allereerst voeren we een visuele inspectie uit waarbij we de meest voorkomende oorzaken van de lekkage bekijken.
 2. Vochtmeting. Op verschillende plekken wordt een relatieve vochtmeting gedaan. Door deze meting kunnen “verdachte” plekken rondom de vijver worden opgespoord. Afhankelijk van de locatie van de “verdachte” plek wordt een techniek toegepast om de daadwerkelijk locatie van de lekkage op te sporen.
 3. Drukmeting. Als er geen opvallende mankementen zijn, voeren we een drukmeting uit van de pompinstallatie naar de vijver. Om de meting goed uit te voeren sluiten we de skimmers en lampen af met rubber pluggen.
 4. Impuls metingen. Indien de bovenstaande techniek de zwembad lekkage niet kan opsporen gaan we door middel van een impuls meettechniek het zwembad scannen. We verzenden geluidsimpulsen door het zwembad. Zodra de lekkage is bereikt zullen de impulsen onderbroken worden en kunnen we de lekkage lokaliseren.
 5.  Als de vijver lekkage is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage. Hierdoor weet de reparateur precies welke plek hij moet repareren.
 6. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de vijver lekkage.
Lek in vijver Opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen