Lek zwembad opsporen

Oorzaken lekkage zwembad opsporen

 • Zwembaden maken veel gebruik van pompen, filters, verlichting en uiteraard grote hoeveelheden water. Al deze elementen zijn lekkage gevoelig. Dit geldt voor zwembaden gemaakt van polyester, betegelde zwembaden en zwembaden van rubber folie. Zo kunnen de wanden en de bodem van het zwembad scheuren. Dit kan een scheur zijn in de betegeling, voegen of in de kunststof waarvan het zwembad is gemaakt. Scheuren in de bodem en wanden groeien vaak snel van klein naar groot door de druk die erop staat.
 • ok de pompinstallatie en de skimmers van het zwembad hebben grote druk te verduren. De grote hoeveelheden water die hier dagelijks doorheen stromen kunnen er op termijn voor zorgen dat de skimmers scheef komen te zitten. Dit resulteert vaak in een lek dat lastig op te sporen is.
 • Zelfs de verlichting van een zwembad kan zorgen voor een lek. De openingen waar de lampen in worden geplaatst staan onder grote druk. Wanneer slijtage zijn intreden doet kan de opening waar de lamp in zit, een doorvoer naar buiten vormen.
 • De vierde belangrijkste oorzaken van zwembad lekkage zijn de leidingen die van de pompinstallatie naar het zwembad lopen. Per ongeluk of door slijtage kunnen de leidingen minder sterk worden en na verloop van tijd gaan scheuren en lekken.

Lek zwembad opsporen doen wij voor

Lekkages zwembad opsporen doen wij niet alleen voor openbare zwembaden maar ook voor particuliere zwembaden. Dit doen we in heel Nederland.

Wat u kunt Verwachten bij een lek zwembad opsporen

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en voeren lekdetectie zwembad uit in Amsterdam, Den Haag Den Bosch, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Groningen en Breda.
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we het lek zwembad opsporen. In 95% van de gevallen kunnen we de lekkage zwembad opsporen in de eerste sessie.
 3. Na het opsporen markeren we de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten van het lek opsporen zwembad verwerkt en adviseren wij hoe u het zwembad het beste kan herstellen.

 

Hoe werkt een lek zwembad opsporen?

Wanneer we op locatie zijn aangekomen ondernemen we de volgende stappen om het lek op te sporen.

 1. Visuele inspectie. Allereerst voeren we een visuele inspectie uit waarbij we de meest voorkomende oorzaken van zwembad lekkage bekijken.
 2. Vochtmeting. Op verschillende plekken wordt een relatieve vochtmeting gedaan. Door deze meting kunnen “verdachte” plekken rondom het zwembad worden opgespoord. Afhankelijk van de locatie van de “verdachte” plek wordt een techniek toegepast om de daadwerkelijk locatie van de lekkage op te sporen. 
 3. Drukmeting. Als er geen opvallende mankementen zijn, voeren we een drukmeting uit van de pompinstallatie naar het zwembad. Om de meting goed uit te voeren sluiten we de skimmers en lampen af met rubber pluggen.
 4. Voor een lekkage zwembad opsporen wordt één van de onderstaande technieken toegepast.
  1. UV lichtdetectie. Wanneer ook met de drukmeting de lekkage van uw zwembad niet is opgespoord plaatsen we ongevaarlijk, milieuvriendelijke kleurstof in het water. Dit gebeurt door een pipet te vullen met een kleine hoeveelheid kleurstof en deze vlakbij de vermoedelijke locatie van het lek te spuiten. Wanneer de lekkage zich hier bevindt wordt de kleurstof uit het zwembad ‘gezogen’ het lek in. Als dit niet het geval is verspreidt de kleurstof zich door het water en ziet u er niets van terug.
  2. Impuls metingen. Indien de bovenstaande techniek de zwembad lekkage niet kan opsporen gaan we door middel van een impuls meettechniek het zwembad scannen. We verzenden geluidsimpulsen door het zwembad. Zodra de lekkage is bereikt zullen de impulsen onderbroken worden en kunnen we de lekkage lokaliseren.
 5.  Als de zwembad lekkage is opgespoord, markeren we de plek van de lekkage op de vloer. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de vloer moet openmaken om het lek te repareren.
 6. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de zwembad lekkage.
Lek zwembad opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen