Lekkage gevel opsporen

lekkage gevel opsporen

Buitenmuur lekkage

Een gevel of buitenmuur is een deel van je huis dat ervoor gemaakt is om weer en wind te weerstaan. Helaas kan er door een foute afwerking of slijtage toch een buitenmuur lekkage ontstaan. Het vervelende hiervan is dat dit kan leiden tot bijvoorbeeld een lekkage spouwmuur of een vochtplek in je plafond. Zonder dat je weet waar het vandaan komt. Mocht je er dus niet uitkomen waar jouw lekkage vandaan komt, kan het goed zijn dat je te maken hebt met een gevel lekkage

Wat u kunt verwachten bij een lekkage gevel opsporen

 1. Personeel met meer dan 10 jaar ervaring.
 2. 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 3. Lekkages muur opsporen zonder hak- of breekwerk
 4. Landelijke dekking
 5. 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 6. Gebruik modernste apparatuur

 

Hoe werkt een lekkage gevel opsporen?

Wanneer we op locatie aangekomen zijn, analyseren we de situatie grondig. Dit doen we door de muur aan een vochtmeting en visuele inspectie te onderwerpen.

 1. Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken wordt de vochtigheid van het materiaal gemeten. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage zich hier bevindt.
 2. Visuele Inspectie. Het kan voorkomen dat een lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.

De vervolgstap kan vele vormen aannemen, sterk afhankelijk van uw situatie. Afhankelijk van de bouw van uw huis, de conditie van het aangetaste oppervlak en vele andere praktische aspecten, wordt er een aanpak gekozen zodat we de lekkage kunnen opsporen.

 1. Opsporen juiste leidinggroep. In ieder huis zit een netwerk van leidingen die op een punt de oorsprong vinden in het huis. Vergelijkbaar met de groepenkast voor elektriciteit. Via deze oorsprong zetten we alle leidingen onder druk. Met behulp van een manometer wordt de druk analoog en digitaal gemeten. Met behulp van deze dubbele zekerheid stellen we vast bij welke leiding de druk langzaam afneemt. Daar zit dan de lekkage. Vervolgens delen we de leiding op in kleinere delen om hierdoor stap-voor-stap dichter bij de lekkage te komen.
  1. Endoscopie. Een piepkleine camera wordt door een 8 mm groot gat geplaatst. Met behulp van deze camera kan de muur lekkage visueel worden opgespoord.
  2. UV lichtdetectie. Ongevaarlijk gekleurd water wordt onder druk door de leiding gepompt. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de lekkage waterleiding in muur op te sporen.
  3. Gasdetectie. De druk wordt van de leidingen afgehaald door de cv installatie en/of waterleidingen los te koppelen. Al het water wordt uit de leidingen verwijderd en de leiding wordt onder druk gezet door er traceergas in te spuiten. Dit is een schadeloos gas bestaande uit stikstof en waterstof. Deze combinatie van gassen sporen wij op met behulp van onze gasdetectie apparatuur. Waar het gas de leiding verlaat, is de plek waar het muur lek zich bevindt. Hierna blazen we uw leiding volledig schoon en sluiten het water weer aan.
  4. Endoscopie. Met behulp van een piepkleine camera kunnen we binnenin de rioleringsbuis kijken. Hierdoor kunnen we de riolering visueel inspecteren om zo de lekkage op te sporen.
  5. Ultrasoon. Ieder lek in een leiding veroorzaakt een hoogfrequent ruis geluid. Met behulp van een akoestiek set en bodemmicrofoon kunnen we dit geluid opsporen. Hierdoor kunnen we zeer exact de locatie van uw lekkage opsporen.
  6. Thermografie. De waterleidingen worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er een lekkage in de leiding? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en is de exacte locatie van de muur lekkage opgespoord.
  7. Dataloggers. Door het plaatsen van dataloggers wordt de luchtvochtigheid en temperatuur van de ruimte gemeten. Aan de hand van deze gegevens kan er bepaald worden of er een ventilatieprobleem is in de ruimte.
 2. Als we de gevel lekkage opsporen, markeren we de plek van de buitenmuur lekkage. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de muur moet openmaken om het lek te repareren.
 3. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de lekkage.
Lekkage gevel opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen