Lekkage Riolering Opsporen

Lekdetectie riolering

In verreweg de meeste gevallen wordt een riolering lekkage veroorzaakt door een breuk in het riool. De meeste breuken ontstaan door slijtage van de leidingen. Soms zijn werkzaamheden in of rond de riolering de oorzaak van de breuk.

Heel soms komt het voor dat een verstopping in de riolering de lekkage veroorzaakt. Het afvoerwater hoopt op en blijft druk opbouwen totdat het een weg naar buiten forceert.

Riool lekkage opsporen doen wij voor:

 • Particulieren
 • Aannemers
 • Woningbouwverenigingen
 • Vereniging Van Eigenaren (VVE)
 • Gemeentelijke bedrijven
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • Advocaten
 • Rechtsbijstand verzekeringen

Wat u kunt verwachten bij een riool lekkage opsporen:

 1. We rijden met een volledig uitgeruste bus naar uw locatie.
 2. Met behulp van onze apparatuur gaan we op zoek naar de lekkage. In 95% van de gevallen kunnen we het lek in riolering opsporen in de eerste sessie.
 3. Na de riool lekkage opsporen markeren we de plek van de lekkage, zodat een installateur precies weet waar hij aan de slag moet.
 4. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en adviseren wij hoe u de riolering lekkage het beste kan herstellen.

Hoe werkt een riool lekkage opsporen?

Om een lekdetectie riolering uit te voeren zijn er vele mogelijkheden. Afhankelijk van uw situatie wordt een van de volgende technieken ingezet.

 1.  Relatieve vochtmeting. Op verschillende plekken binnen de ruimte wordt de vochtigheid van het materiaal gemeten. Wanneer een materiaal relatief vochtig is, is de kans groot dat de lekkage zich hier bevindt.
 2. Visuele Inspectie. Het kan voorkomen dat een lekkage met het blote oog op te sporen is door onze getrainde medewerkers.
 3. Om de exacte locatie van de lekkage vast te stellen wordt één van de onderstaande technieken toegepast.
  1. Endoscopie. Een piepkleine camera wordt door een 8 mm groot gat geplaatst. Met behulp van deze camera kan de lekkage visueel worden opgespoord.
  2. UV lichtdetectie. Ongevaarlijk gekleurd water wordt onder druk door de leiding gepompt. Hierdoor is vast te stellen in welke leidinggroep de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen stelt het ons in staat de exacte locatie van de lekkage op te sporen.
  3. Akoestiek. Ieder lek in een leiding veroorzaakt een hoogfrequent ruis geluid. Met behulp van een akoestiek set en bodemmicrofoon kunnen we dit geluid opsporen. Hierdoor kunnen we zeer exact de locatie van uw lekkage opsporen.
  4. Thermografie. De afvoer(en) worden belast met koud of warm water, afhankelijk van de temperaturen rondom de leiding. Dit water wordt gevolgd met behulp van thermografie (warmtebeeld). Is er lekkage in de leiding? Dan kunnen we het water de leiding zien verlaten en kunnen we de exacte plek van het lek in riolering opsporen.
 4. Na het riool lekkage opsporen, markeren we de plek van de lekkage op de vloer. Hierdoor weet de installateur precies waar hij de vloer moet openmaken om het lek te repareren.
 5. Binnen 48 uur ontvangt u een uitgebreide rapportage van de lekdetectie riolering met fotobijlage. Hierin zijn alle meetresultaten verwerkt en een advies over het herstellen van de lekkage.
Lekkage Riolering Opsporen

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen