Zelf Uw Schoorsteen Lekkage Opsporen?

Heeft u een lekkage aan uw schoorsteen of vermoedt u een lekkage aan uw schoorsteen? Heeft u bijvoorbeeld leksporen op uw plafond of muur? Schakel dan een ervaren loodgieter in om uw probleem te verhelpen!

Wilt u eerst zelf het probleem onderzoeken? Hieronder vindt u een stappenplan waarmee u zelf gratis uw schoorsteen lekkage kunt opsporen.

Voor het volgen van dit stappenplan heeft u geen specifieke technische kennis nodig, maar het wel handig als u een beetje kundig bent. Twijfelt u aan de kundigheid of komt u er toch niet helemaal uit? Vraag direct een offerte aan voor het opsporen van uw schoorsteen lekkage!

Stappenplan om zelf uw schoorsteen lekkage op te sporen

Het stappenplan is opgesteld om mensen zonder enige technische kennis te helpen op een eenvoudige manier zelf lekkages op te sporen. Bij twijfel of complexe lekkages raden wij altijd aan om contact te zoeken met een gespecialiseerd lekdetectiebedrijf.

Let op! Bij dit stappenplan is valgevaar aanwezig. Wij raden u dan ook aan om uw (plat) dak lekkage door lekkagevinden.nl uit te laten voeren. Wij zijn een professioneel bedrijf met VCA certificering, Dit houdt in dat wij gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van werkzaamheden in een risicovolle omgeving. Onze ladders zijn gekeurd en wij betreden daken niet zonder dat wij ruim voldoende veiligheidsmaatregelen hebben genomen.

Schoorsteen inspecteren

 1. Pak een ladder en ga uw dak op.
 2. Bekijk het voegwerk van de schoorsteen. Kijk goed of u gaten of scheuren in het voegwerk tegenkomt.
 3. Pak de platte schroevendraaier erbij.
 4. Por met de schroevendraaier in het voegwerk om te controleren of het voegwerk loszit.
  • Komt u gebreken aan het voegwerk tegen? Dan is dit hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de lekkage. Verbeter zelf het voegwerk of schakel een voegwerk-specialist in om het voegwerk te repareren.
  • Komt u geen gebreken aan het voegwerk tegen? Ga verder naar stap 5.
 5. Bekijk het metselwerk van de schoorsteen. Kijk goed of u loszittende stenen of stenen met breuken tegenkomt.
  • Komt u gebreken aan het metselwerk tegen? Dan is dit hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de lekkage. Schakel een metselaar in om het metselwerk te repareren.
  • Komt u geen gebreken aan het metselwerk tegen? Ga verder naar stap 6.
 6. Bekijk de loodaansluitingen. Dat is al het lood rondom en bovenop de schoorsteen. Kijk goed of u scheuren in het lood, loszittend en/of ontbrekend lood tegenkomt.
  • Komt u gebreken aan de loodaansluitingen tegen? Schakel een loodgieter in om het lood te repareren. Loodgieter omgeving Leiden.
  • Komt u geen gebreken aan de loodaansluitingen tegen? Ga verder naar stap 7.
  1. Bekijk de bovenkop van de schoorsteen. Kijk of u ontbrekend cementspecie tegenkomt en of er scheurvorming aanwezig is.
  • Voer deze stap alleen uit wanneer u dit veilig kunt doen! Sommige schoorstenen zijn te hoog om op een veilige manier de bovenkop van de schoorsteen te bekijken. Wij raden aan om altijd een steiger of hoogwerker te gebruiken.
   • Komt u gebreken tegen aan de bovenkop van de schoorsteen? Schakel een metselaar in om de bovenkop van de schoorsteen opnieuw te laten afsmeren.
   • Komt u geen gebreken aan de bovenkop tegen? Dan houdt het stappenplan om zelf uw lekkage op te sporen hier op.
Zelf Uw Schoorsteen Lekkage Opsporen?

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen