Zelf Uw Vloerverwarming Lekkage Opsporen?

Zelf uw vloer verwarming lekkage opsporen

Heeft u een lekkage aan uw vloerverwarming of vermoedt u een lekkage aan uw vloerverwarming? Schakel dan een ervaren loodgieter in om uw probleem te verhelpen!

Wilt u eerst zelf het probleem onderzoeken? Hieronder vindt u een stappenplan waarmee u zelf gratis uw vloerverwarming lekkage kunt opsporen.

Voor het volgen van dit stappenplan heeft u geen specifieke technische kennis nodig, maar het wel handig als u een beetje kundig bent. Twijfelt u aan de kundigheid of komt u er toch niet helemaal uit? Vraag direct een offerte aan voor het opsporen van uw vloerverwarming lekkage!

Controleer de aansluitpunten van de leidingen

Op zoek naar leksporen

De vochtplek kan zich op een misleidende plek bevinden. Vocht blijft namelijk niet meteen liggen op de plek waar de lekkage zich bevindt.

Ga op de plek van de groepenverdeling van de vloerverwarming op zoek naar leksporen. Kijk goed of u roest, kalk of vocht ziet.

Controleer de aansluitpunten van de leidingen op de groepenverdeler. Meestal bevindt de groepenverdeler zich in de buurt van de CV-ketel, vrijwel altijd in een apart hok.

  • Komt u leksporen tegen? Pak dan een bahco, tang, of sleutel erbij. Draai de aansluitpunten van de leidingen aan op de groepenverdeler. Als de vloerverwarming wordt gebruikt kunt u gedurende twee weken om de dag controleren of er roest, kalk of vocht terugkomt. Dit kunt u doen door met een stukje toiletpapier of keukenrol om uw hand langs de installatie te gaan.
  • Komt u geen leksporen tegen? Dan zit de lekkage hoogstwaarschijnlijk in de slangen van de vloerverwarming. Het stappenplan om zelf uw lekkage op te sporen houdt hier op.
Zelf Uw Vloerverwarming Lekkage Opsporen?

  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
  • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
  • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
  • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen