Zelf Uw Waterleiding Lekkage Opsporen?

Heeft u een lekkageprobleem in uw waterleiding of vermoedt u een lekkage in uw waterleiding? Schakel dan een ervaren loodgieter in om uw probleem te verhelpen!

Wilt u eerst zelf het probleem onderzoeken? Hieronder vindt u een stappenplan waarmee u zelf gratis uw waterleiding lekkage kunt opsporen.

Voor het volgen van dit stappenplan heeft u geen specifieke technische kennis nodig, maar het wel handig als u een beetje kundig bent. Twijfelt u aan de kundigheid of komt u er toch niet helemaal uit? Vraag direct een offerte aan voor het opsporen van uw waterleiding lekkage!

Stappenplan om zelf uw waterleiding lekkage op te sporen

Het stappenplan is opgesteld om mensen zonder enige technische kennis te helpen op een eenvoudige manier zelf lekkages op te sporen. Bij twijfel of complexe lekkages raden wij altijd aan om contact te zoeken met een gespecialiseerd lekdetectiebedrijf.

Weet u zeker dat uw lekkage zich in de waterleiding bevindt? Een waterleiding voert alleen water aan en niet af. Voert de leiding ook water af? Dan gaat het om een afvoer. Ga dan naar de pagina: Zelf uw afvoer lekkage opsporen.

Leidingen controleren

 1. Controleer alle zichtbare leidingen in de woning. Kijk goed of u vocht, roest of kalksporen tegenkomt. Doe dit door met een stukje keukenrol of toiletpapier in uw hand langs de waterleidingen te gaan.
 2. Heeft u een CV en vermoedt u dat de waterleiding lekkage zich in de buurt van uw CV bevindt? Bekijk dan ook de pagina: Zelf uw CV lekkage opsporen.
 3. Heeft u vloerverwarming en vermoedt u dat de waterleiding lekkage zich in de buurt van uw vloerverwarming bevindt? Bekijk dan ook de pagina: Zelf uw vloerverwarming lekkage opsporen.
 4. Zijn er weggewerkte waterleidingen in de woning? Bevindt de leiding zich bijvoorbeeld achter een muur? Dan kunt u de lekkage alleen opsporen door de hele muur open te breken.
  • Komt u leksporen tegen? Schakel dan een loodgieter in om de buis of de koppeling van de waterleiding te vervangen. Loodgieter omgeving Leiden.
  • Komt u geen leksporen tegen? Dan houdt het stappenplan om zelf uw lekkage op te sporen hier op.
Zelf Uw Waterleiding Lekkage Opsporen?

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar
 • Lekkages opsporen zonder hak- of breekwerk
 • 95% van de gevallen de lekkage in 1 sessie vinden
 • Gebruik modernste apparatuur
Offerte aanvragen